Om oss

Hur det hela började

1964 startade den då 22 år unga Urban Löfling sin snickeriverksamhet i logen på Furuhälls Gård strax norr om Heby. Han var fostrad i trävarubranschen och snickeriet fokuserade tidigt på tillverkning av traditionella dörrar och portar för traditionella byggnader såsom uthus, ladugårdar och sportstugor. Passionen för och satsningen på kvalitetsdörrar, byggda av senvuxen norrlandsvirke, visade sig vara lyckosam. Verksamheten växte sig snabbt ur lokalerna på Furuhälls Gård och kunde redan i början på 1970-talet flytta till en egen nybyggd fabriksanläggning på Industrivägen i Heby. Att behålla namnet Furuhälls Snickeri var en självklarhet i takt med att marknadens kännedom och uppskattning växt sig stark. Under 1990-talet tog Urbans son Peter Löfling ett allt större ansvar för familjeföretaget och framgångarna fortsatte.

Dagens Furuhälls Snickeri producerar dörrar med samma passion och kärlek till trähantverket som Urban visade från start tidigt 1960-tal. Företaget är fortfarande privatägt och präglas av stolthet över såväl sin rika historia som att kunna erbjuda våra kunder handgjorda dörrar av absolut högsta kvalitet.

I dag kan Furuhälls Snickeri se tillbaka på närmare 60 år med flera hundratusentals levererade dörrar och med lika många nöjda husägare. Vi är fulla av tillförsikt inför en spännande framtid i nära samarbete med alla våra kunder.

Teamet

Peter Löfling

Peter Löfling

Peter har arbetat stora delar av sitt liv på Furuhälls Snickeri och besitter en näst intill obegränsad kunskap om dörrtillverkning, marknad och maskiner.

Olav A Brudvik

Olav A Brudvik

Olav är en av de nyaste i gänget och arbetar med kundkontakter, försäljning och verksamhetsutveckling, detta i kombination med rollen som vår VD.

Göran Lindblom

Göran Lindblom

Göran är styckmästaren som sadlade om. Nu bemästrar han med bravur såväl maskiner som trädvirke och alla dess egenheter, en central kugge i vår tillverkningsprocess.

Jesper Westman

Jesper Westman

Jesper har trots sin unga ålder, lyckats skaffa sig djup kunskap om såväl våra produkter som om hantverket. Jesper spelar huvudrollen i vår tillverkning av specialdörrar.

Kenny Alvebris

Kenny Alvebris

Kenny är vår starke man med huvudrollen inom slutmontage av dörrar, lager och leverans. En extremsportare med stora skills inom hantverket.

Kenth Eriksson

Kenth Eriksson

Kenth är färskast i gänget men har en gedigen erfarenhet som industrisnickare. Nyfikenhet, kunnande och ett gott skratt – sedan löser sig det mesta.

Marie Johansson

Marie Johansson

Marie är vår nyckelperson inom ekonomi och administration. Nyckelorden är ordning & reda, något vi alla får stor glädje av.

Snickeriet

Visst har vi ett snickeri – men skulle också kunna säga oss ha en fabrik. Just kombinationen av snickeri och fabrik gör oss unika. I våra ändamålsenliga lokaler på Industrivägen i Heby, har vi möjlighet att både producera stora serier med kvalitetsdörrar, och ställa om för att snickra och skapa helt kundindividuellt anpassade dörrlösningar.

Utöver 150 m2 kontors- och personalutrymmen har vi här tillgång till dryga 2.200 m2 för produktion och lager. Just lagerkapacitet är till stor glädje för våra kunder, då vi med detta kan erbjuda unikt korta leveranstider på de allra flesta av våra produkter och modeller.