Aktuellt

Våra kunder har talat – svart plåt ska det vara!

2023-03-22
Samtliga av Furuhälls Snickeris ytterdörrar och garageportar levereras med plåtdetaljer. Överst på dörrbladet monteras en takplåt såsom extra skydd för trämaterialet, likaså monteras en sparkplåt nederst på dörrbladet. Modellserierna Fröbo och Vansjö har fönster och utrustas även med en plåtlist ovan glaset.

Vi har senare år upplevt en markant ökad efterfrågan på plåtdetaljer i svart som alternativ till den dobelbruna plåten med rötter från 1970-talet, och därför beslutat att nu under första halvår 2023, stegvis byta standardfärg.

Hållbarhetsfrågorna ligger oss varmt om hjärtat och är samtidigt resursmedvetna. Detta gör att vi planerar nyttja all brun plåt som vi har tillgängligt och samtidigt hålla dialogen med våra kära kunder levande kring de två alternativen för respektive order och dörrars tillämpning.

  • Vi producerar alla nya ytterdörrar med svart plåt numera.
  • Under övergångsperioden kommer vi att fortsätta leverera framförallt garageportar, specialdörrar och enstaka dörrmodeller ur standardsortimentet med brun plåt med mindre specifika önskemål uttrycks.
  • Vi kommer att långsiktigt även kunna erbjuda brun plåt – för de som önskar detta.

Ny hemsida

2023-02-15
Välkommen till vår nya hemsida! Vi arbetar med att utveckla den och kommer kontinuerligt uppdatera med både nya sidor och nyheter. Vill du hjälpa oss att göra vår hemsida ännu bättre?

Ge oss gärna synpunkter, idéer och inspel på förbättringar genom att maila oss.

 

Furuhälls Snickeri nu ”Certifierad Vilmaleverantör”

2023-02-07
Vilmastandarden som Byggmaterialhandlarna utvecklat och äger, reglerar kraven på produktinformation från leverantörer till byggmaterialhandeln. Finfo sköter distributionen av informationen om byggprodukterna. För att sälja produkter i byggmaterialhandeln krävs att leverantörer distribuerar sin produktinformation via Finfo enligt informationsstandarden Vilma till Byggmaterialhandlarnas medlemsföretag. Vilma standarden består av ett regelverk för artikelinformation och varugrupperingskoden BK04.
Furuhälls Snickeri levererar från och med i dag filer enligt senaste Vilma-standard. Vilma 2.6 innehåller krav på omfattande hållbarhetsinformation.

Byggt i Norden, för Norden

Vårt erbjudande handlar om hållbarhet. Vi förädlar skogsvirke från närliggande delar av Sverige och strävar efter att ständigt optimera resursutnyttjandet i vår framställningsprocess så att den slutliga produktens hållfasthet och kvalitet borgar för ett långt produktliv i slutkundens tjänst.